“Dagobert”

Het “Dagobert’ event :

Aankomst op vrijdag 16.00. Je wordt verwelkomd met een goed glas wijn. De kamers voor de overnachtingen worden verdeeld ( eenvoudige maar schone, nette kamers, verwacht geen 5 sterren-vertrek) en daarna is er nog tijd voor een drankje. Rond 18.00 is er diner. In een gietijzeren pannetje worden gebakken aardappelen geserveerd met een goede duitse schnitzel of met gebakken ei / roerei. Rond 20.30 is de wijnproeverij. Al naar gelang de temperatuur het toe laat vindt dit plaats in de ondergrondse wijnkelder.

Zaterdagochtend is er een goed ontbijt, inclusief koffie, thee en een eitje. Dit vindt plaats in overleg tussen 8.00 en 10.30. Daarna start de wandeling door de wijnbergen van het dorpje Mesenich. Hoe lang deze wandeling duurt kun je ter plekke overleggen met Karl-Heinz. Dit hangt af van wandelervaring, leeftijd van de groepsleden etc. Tijdens de wandeling kun je tussen de wijnranken genieten van een lekker glas wijn. In de wijnberg wordt er uitleg gegeven over de wijnbouw. ’s Avonds rond 18.00 kun je je tegoed doen in het restaurantje aan een “pannetje schnitzel”, een schweinenackensteak of spaghetti. De avond kan hier worden doorgebracht onder het genot van wederom een goed glas wijn.

Zondagochtend is er ontbijt in overleg tussen 8.00 en 10.00. Daarna kun je eventueel je favoriete wijn in de Weinschuppe aanschaffen. Daarna kun je op de terugreis heerlijk nagenieten.

Kosten voor dit evenement: 99 euro per persoon. Dit is inclusief 2 overnachtingen, 2 maal ontbijt en 2 maal diner en wijn gedurende het hele event. Bier, frisdrank en schnaps dient apart te worden afgerekend.