“Grimhilde”

Aankomst op vrijdag 16.00. Je wordt verwelkomd met een goed glas wijn. De kamers voor de overnachtingen worden verdeeld ( eenvoudige maar schone, nette kamers, verwacht geen 5 sterren-vertrek) en daarna is er nog tijd voor een drankje. Rond 18.00 is er diner. In een gietijzeren pannetje worden gebakken aardappelen geserveerd met een goede duitse schnitzel of met gebakken ei / roerei. Rond 20.30 is de wijnproeverij. Al naar gelang de temperatuur het toe laat vindt dit plaats in de ondergrondse wijnkelder.

Zaterdagochtend is er een goed ontbijt, inclusief koffie, thee en een eitje. Dit vindt plaats in overleg tussen 8.00 en 10.30. Rond 11.00 uur vertrek je voor een ontdekkingsreis door de wijnberg van Mesenich.  De wandeling verloopt in de vorm van een speurtocht. Als groep ga je op jacht in de wijnberg naar een schatkist. Deze is alléén te openen na het oplossen van vragen. Goed opletten dus tijdens de wijnproeverij vrijdag, maar ook onderweg. Als je de aanwijzingen goed opvolgt, word je halverwege nog eens beloond met  een verrassing. Eind van de middag wordt er buiten het restaurantje een grote barbecue aangestoken, waarop flinke duitse steaks worden bereid. De avond wordt doorgebracht onder het genot van weer een goed glas wijn.

Zondagochtend is er ontbijt in overleg tussen 8.00 en 10.00. Daarna kun je eventueel je favoriete wijn in de Weinschuppe aanschaffen. Daarna kun je op de terugreis heerlijk nagenieten.

Kosten voor dit event : 119.00 euro per persoon. Dit is inclusief  de verrassingen tijdens de speurtocht, 2 overnachtingen, 2 maal ontbijt, 1 maal diner op vrijdag, de barbecue op zaterdag en wijn gedurende het hele event. Bier, frisdrank en schnaps dient apart te worden afgerekend.